Jeugddanstheater Plankenkoorts

Jeugddanstheater Plankenkoorts maakte hartveroverende dansvoorstellingen die je dansend naar huis lieten gaan. Met humor, spektakel, poëzie en volop ruimte voor je eigen fantasie raakten de beelden je recht in je hart.
De voorstellingen waren altijd voor iedereen vanaf 4 jaar.


Nieuws november 2010

Het nieuwe theaterseizoen is begonnen, met een lege plek…

 

Plankenkoorts stopt

Deze keer geen aankondiging van nieuwe voorstellingen en plannen. Na 15 jaar heel veel mooie voorstellingen, plezier èn succes heeft Plankenkoorts besloten om per 1 januari 2011 te stoppen en plaats te maken voor een nieuwe generatie.

Met dit laatste Jeugddansjournaal willen we alle fantastische medewerkers, vrijwilligers, bestuursleden, stagiaires, ex-medewerkers, programmeurs, contacten en alle trouwe fans, familieleden en vrienden van harte bedanken. Zonder jullie waren al die mooie voorstellingen er niet geweest.

Wij hebben genoten! DANKJULLIEWEL!!!

 

BREEKBAAR reprise door Penguin Dance

Herinnert u zich nog de voorstelling BREEKBAAR uit 2004? Met de heftige dansgevechten van de twee danseressen op spitzen? Of de betoverende, spiegelende blokken die de ruimte doorkruisten? De wapperende kostuums, in beweging gebracht door moderne dans op skates?

Artistiek leider Carolin Böttner van Penguin Dance zag destijds de première en schreef ons toen: “Een prachtige voorstelling, zo hoort een jeugddansvoorstelling te zijn!”.

We zijn daarom blij, en ook een beetje trots, dat Penguin Dance op dit moment bezig is een reprise van BREEKBAAR te maken. Neem voor boekingen contact op met Impresariaat Uit de Kunst

 

Wat hierna??

Echte theatermakers verdwijnen natuurlijk niet zomaar uit beeld!

Het eigen gezelschap Originally Fake van danseres Femke Luyckx heeft de laatste tijd letterlijk en figuurlijk een grote vlucht genomen.

Originally Fake 

Ook met de Là danse verschijnen Femke en haar dansers regelmatig op bijzondere locaties of op televisie!

Danseres Laura van Hal is vanaf nu te zien bij een niet te missen, opkomend dansgezelschap dat niet alleen jeugdvoorstellingen maakt, maar ook dansfilms. Onthou de naam: Project Zeezicht. Vorige maand waren ze in Cuba, nu in Mexico en in maart 2010 nemen ze het stokje over van Plankenkoorts bij een groot jubileum in Singapore!

Project Zeezicht 
 

Danseres Leena Keizer tourt op dit moment door België met de voorstelling Magdala, een voorstelling over herinneringen op je huid en het vrouw zijn in verschillende tijden. Choreografie en dans zijn van Leena en Caroline d'Haese. In 2011 gaat Leena aan het werk als choreografe bij een multidisciplinaire theaterproductie in Duitsland, die in februari 2011 in première gaat.

Magdala

Technicus Theo Tollenaar blijft actief in theaters en op locatie met Triple T sound. Wel graag een kopje koffie erbij!

Mede-oprichtster Marja Wijnands heeft vorig jaar de post-graduate Danstherapie afgerond en geeft nu onder de naam Maredans danslessen en danstherapie.

Zakelijk leider en danseres Caroline Bon - inmiddels Caroline Verhoeven Bon(!)- blijft als performer actief in de theaterwereld en is daarnaast begonnen met regie assistentie bij Brandaan Producties en spelersbegeleiding bij Jelicious.

Artistiek leider en danseres Katjoesja Siccama neemt een theaterpauze en zet haar organisatorisch talent in voor een nieuw initiatief Structuur te Huur.

U ziet u komt ons vast nog ergens tegen!

 

Weemoed?

Wilt u de avonturen van Plankenkoorts nog een keer teruglezen? Lees dan de Plankenkoortsverhalen op onze onderwegpagina...

Of bekijk de videoclips en de foto’s! De site blijft nog in de lucht tot 1 januari 2011. Daarna is het te laat!

Wij wensen iedereen het allerbeste. Doen nog één keer onze afscheidsdans. En zeggen dan...

Tot ziens!

Katjoesja Siccama, artistiek leider
Caroline Bon, zakelijk leider

 Dansserver.nl